Yoast SEO

  • 6 min čitanja

Rating

4.7
(6)
Yoast SEO plugin napravljen je tako da unaprijedi SEO vaše stranice u svim aspektima. Yoast SEO plugin brine se o cijeloj tehničkoj optimizaciji te vam pomaže da napišete bolji sadržaj. Također, Yoast SEO vas tjera da odaberete fokusirane ključne riječi kada pišete članke te da svugdje koristite te ključne riječi.

Kako instalirati Yoast SEO plugin?

Kako bi instalirali Yoast SEO plugin potrebno je ulogirati se u WordPress web stranicu. Kada se ulogirate, nalazit ćete se u svojoj “Nadzornoj ploči” (eng. dashboard). Na lijevoj strani ćete vidjeti izbornik. U tom izborniku kliknete na “Dodaci”(eng. plugin). Kliknite na opciju “Dodaj novi” te utipkajte Yoast SEO u tražilicu.


yoast seo plugin instaliranje


WordPress – instaliranje Yoast SEO plugin-aNakon što pretražite Yoast SEO plugin, plugin bi trebao biti vidljiv. Kliknite na “Instaliraj sada” kako bi se plugin počeo instalirati.

Nakon što instalirate plugin, kliknite na “Aktiviraj sada” gumb koji će se pojaviti na mjestu gdje je prethodno pisalo “Instaliraj sada”. Plugin je sada dostupan unutar svakog posta i članka ispod wisywig editora.

Pišite bolji sadržaj sa Yoast SEO

Pomoću pretpregleda isječka možete vidjeti prikaz kako će vaši postovi ili stranice izgledati u rezultatima pretraživanja. Također, možete vidjeti je li vaš naslov predug ili prekratak i ima li vaš meta opis smisla u kontekstu rezultata pretraživanja.

Na ovaj način, ovaj plugin će vam pomoći kod povećanja klikovnog postotka za organske rezultate pretraživanja.


pretpregled isjeckaWordPress – pretpregled isječka

Analiza stranice

Funkcionalnost Yoast SEO plugina vam omogućava da kod analize stranice provjerite jednostavne stvari koje bi inače vjerojatno zaboravili. Na primjer, provjerava ako imate slike u svojim postovima i imaju li one alt tagove koji sadrže fokusiranu ključnu riječ za taj post.

Također, kod analize stranice provjerava se je li vaš post dovoljno dug, jeste li napisali meta opis i sadrži li taj meta opis fokusiranu ključnu riječ. Provjerava se jeste li koristili podnaslove u svojem postu i još mnogo drugih stvari.

Ovaj plugin vam također omogućava da napišete meta naslove i opise za sve vaše kategorije, tagove i arhive taksonomije, dajući vam opciju da dalje optimizirate te stranice.Kada se sve ovo uzme u obzir, Yoast SEO plugin će se pobrinuti da je vaš sadržaj tip sadržaja kojeg će tražilice voljeti!


analiza stranice

WordPress – analiza stranice

Tehnički WordPress SEO

Yoast SEO plugin će vas voditi kroz postavke koje je potrebno urediti, kao na primjer da vas podsjeti da omogućite permalinkove. Ovo ne staje samo na tome, također dolazi do automatske optimizacije i ubacivanja meta tagova i elementa linkova koje Google i ostale tražilice vole.

Meta & Link elementi

Sa Yoast SEO pluginom možete kontrolirati koje stranice će Google prikazivati u rezultatima pretrage, a koje stranice neće. Po defaultu, reći će tražilicama da indeksiraju sve vaše stranice, uključujući kategorije i tag arhive, ali da prikazuje samo prve stranice u rezultatima pretraživanja.

XML Mape stranica

Yoast SEO plugin ima najnaprednije funkcije XML mape stranica od bilo kojeg WordPress plugina. Nakon što označite okvir, plugin automatski stvara XML mape stranice i obavještava Google i Bing o postojanju mape stranice. Ove XML mape stranice sadrže slike u vašim postovima i stranicama također, tako da se i vaše slike također mogu bolje pronaći u tražilicama.

RSS optimizacija

Automatskim dodavanjem linka u Vaše RSS novosti koji vraća natrag na izvorni članak, govorite tražilici gdje bi trebale tražiti original. Ovim načinom, Yoast SEO plugin povećava vaše šanse za što boljim rangiranjem za vaše odabrane ključne riječi!

Društvena integracija

SEO i društvene mreže se jako isprepliću. Zato ovaj plugin također dolazi sa implementacijom Facebook OpenGraph-a i uskoro će podržati i Google+ oznake za dijeljenje.

Kompatibilan sa više stranica

Yoast SEO plugin, za razliku od nekih, potpuno je kompatibilan sa više stranica. XML mape stranica rade dobro u svim postavkama i čak imate opciju, u postavkama mreže, kopirati postavke s jednog bloga na drugi ili postaviti blogove po defaultu prema postavkama za određeni blog.

Uvozne i izvozne funkcionalnosti

Ako imate više blogova, postavljanje takvih pluginova na sve blogove može se činiti poput zastrašujućeg zadatka. Ono što vi možete napraviti jest – postaviti plugin jednom. Zatim izvozite svoje postavke i jednostavno ih uvozite na sve ostale stranice. Jednostavno, zar ne?

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!

Koliko je bio koristan ovaj post?

Kliknite na zvijezdu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 4.7 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Podijelite članak:

PRIJAVITE SE NA NAŠ Newsletter

Preporučeni