web design

Web Design Customer Journey Infografika

  • 6 min čitanja

Rating

Web design costumer journey.pdf

FAQ

1. Od čega se sastoji izrada creative briefa?

Prije početka izrade dizajna za vašu web stranicu ili web shop potrebno je sakupiti sve informacije o vama i o projektu na kojem ćemo raditi. Creative brief je dokument pomoću kojeg ćemo sakupiti potrebne informacije. Dokument se sastoji od serije pitanja pomoću kojih dobivamo sliku o vama, vašim proizvodima i ciljanoj publici. Pitanja poput:"Koji su ciljevi vaše tvrtke?", "Koji su vaši željeni rezultati?", "Koja je vaša ciljana publika?" nam mogu približiti vas i vaše proizvode. Creative brief će nam također pomoći u procjenjivanju i definiranju očekivanja i percepcije vašeg poslovanja, vaših klijenata i našeg kreativnog rada. Ovakvom komunikacijom gradimo povjerenje i izbjegavamo probleme u cjelokupnom kreativnom procesu.

2. Što je wireframe?

Wireframe možemo definirati kao skicu,maketu ili grubi model koji prikazuje strukturu web stranice. Nudi nam okviran raspored elemenata web stranice i opis njihovog ponašanja. Često se koristi u početnoj fazi izrade web stranice.

3.Od čega se sastoji izrada wireframea?

Nakon što smo sakupili sve potrebne informacije o klijentu,projektu i ciljanoj publici, spremni smo započeti sa izradom wireframe-a. U ovoj fazi nepristupamo detaljima vezanim za tipografiju, boju i za cjelokupni izgled stranice.Wireframe služi za predodžbu kako bi web stranica trebala funkcionirati, a ne kako bi trebala izgledati. Svrha takvog pristupa je izbjegavanje potencijalnih pogrešnih koraka u izradi. Takav pristup dopušta brzo i učinkovito prikazivanje shema i jednostavne ispravke u skladu sa zahtjevima klijenta.

4. Od čega se sastoji izrada dizajna?

Nakon što smo definirali kako će vaša web stranica funkcionirati, možemo početi sa izradom vizualnih elemenata koji će graditi vašu web stranicu. U vizualne elemente spadaju tipografija, kolor shema, fotografije, grafike, ikone, video, teksure, itd.

5. Zašto je važna tipografija?

Među prvim stvarima je definiranje tipografije. Tipografija je jedan od glavnih elemenata koji grade vašu web stranicu i pomoću kojeg se informacije prenose do korisnika. Ovisno o klijentu, vizualni elementi mogu biti definirani ili se izrađuju novi.

6. Što ako mi se ne svidi dizajn?

Nakon što je stranica izrađena, šaljemo ju klijentu na provjeru. U slučaju da klijent želi nešto izmjeniti ili dodati ima pravo na 3 iteracije prvobitnog dizajna.

7. Što je klikabilni prototip?

Klikabilni prototip je interaktivna prezentacija vaše buduće web stranice. Prototip ćemo izrađivati u AdobeXD programu koji omogućuje izradu interaktivnog prototipa za sve vrste uređaja. Pomoću prototipa imate mogućnost vidjeti kako bi vaša web stranica izgledala u finalnoj verziji u vrlo ranoj fazi projekta. To nam omogućuje da u ranoj fazi projekta definiramo kako bi točno izgledala vaša web stranica i omogućuje nam korisničko testiranje prije nego web stranica postane "live".

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Podijelite članak:

PRIJAVITE SE NA NAŠ Newsletter

Preporučeni