SEO linkbuilding

3 učinkovite metode za SEO linkbuilding

  • 6 min čitanja

Rating

Završili ste stvaranje sadržaja na svojoj web stranici slijedeći pravila on-page SEO-a, ali niste sigurni što dalje? Vjerojatno ste već čuli za linkbuilding, ali niste sigurni što je to i kako to učiniti. Ako se pitate je li  SEO linkbuilding stvarno potreban za bolje rangiranje vaše stranice kod pretraživanja, odgovor je: da. Čak i kada je sadržaj vaše web stranice vrlo dobro SEO optimiziran, još uvijek ćete trebati backlinkove kako biste poboljšali svoj ranking.

SEO Link building

Pa što je link building i kako ga usavršiti? Vrlo je jednostavno.

Google će rangirati vašu web stranicu, ovisno o tome koliko ste kvalitetnih backliknova ostvarili od drugih web stranica koje sadrže relevantan sadržaj.

Na primjer, ako ciljate ključnu riječ "web dizajn", potrebno je imati i druge web stranice koje pišu o temama web dizajna i ukazuju na vašu web stranicu. Anchor tekst je dio teksta koji je povezan s nekom drugom web stranicom. Savršena situacija je ona u kojoj druge web stranice pišu o web dizajnu, a ključna riječ "web dizajn" linkana je na vašu web stranicu. Rezultati pretraživanja tražilica također ovise o domain ratingu web stranica koje linkaju na vašu web stranicu. Stoga je cilj imati backlinkove sa stranica koje imaju dobar domain rating. Pokazat ćemo vam neke od metoda linkuildinga koje će vam sigurno pomoći s SEO-om.

Web direktoriji

Ovo je izvrsno mjesto za početak.

Web direktoriji su web stranice koje rade liste drugih web stranica, dajući posjetiteljima ključne informacije o njima.

Oni imaju veliko značenje za SEO i link building jer pridonose povećanju vidljivosti web stranica.

Postoje brojni web direktoriji na kojima možete postaviti svoju web stranicu. Prije svega treba provjeriti domain rating odabranog web direktorija. Većina ih ima različite kategorije za web stranice tako da treba odabrati ispravnu i postaviti web stranicu sa ključnim informacijama. Također trebate provjeriti jesu li linkovi na web direktoriju do follow linkovi, u suprotnom vam oni nisu od pomoći. Da biste to provjerili, možete preuzeti bilo koji plugin za vaš web preglednik. Plugin vam pokazuje koliko linkova ima web direktorij i radi li se o do follow linkovima.

Linkovi i komentari na forumima

Druga osnovna link building strategija za SEO marketing uključuje komentiranje foruma i blogova. Možete pronaći mnoge relevantne forume i blogove koji imaju sadržaj relevantan za vašu web stranicu. Objavljivanje Vašeg linka na srodnim člancima i blogovima pomoći će vašoj SEO optimizaciji. Kao u gornjem odlomku, prije postavljanja linka valja provjeriti domain rating i kvalitetu strancie. Morate provjeriti koliko su relevantni forumi i blogovi i pružaju li do follow linkove. Važno je ne postaviti previše linkova na istoj stranici. Ako imate previše linkova na određenom blogu ili forumu, one će to smatrati spamom i naštetiti vašem SEO-u. Preporuča se postavljanje linkova na smisleni način, kao doprinos postojećem sadržaju. Na taj način možete stupiti u kontakt s adminima foruma ili bloga.

SEO linkbuilding

Gostujući članci

Jedna od najučinkovitijih link building metoda su gostujući članci. Kod gostujućih članaka obrađuje se tema koju odabire vlasnik bloga. Kada napišete članka i on se objavi, ostvari se pravo na povratni link na vašu web stranicu. Ukoliko različite web stranice linkaju vašu web stranicu, njena pozicija kod pretraživanja će se znatno popraviti. Koristite ovu metodu ispravno pridržavajući se osnovnih SEO pravila i koristite ciljane ključne riječi koje želite rangirati da biste dobili najbolji mogući SEO marketing rezultat.

Zaključak

SEO linkbuilding nužan je za postizanje ciljeva rangiranja. Postoje mnoge metode koje se mogu koristiti za dobivanje backlinkova za vaše web stranice, ali imajte na umu da nisu svi linkovi jednako vrijedni za SEO. Ažuriranja Google algoritma donijela su mnoge promjene u pristupima izgradnje backlinkova, stoga je sve teže i teže pratiti trendove. Ipak, nekoliko stvari uvijek ostaju iste, backlinkovi s kvalitetnih stranica uvijek će vam pomoći.

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Podijelite članak:

PRIJAVITE SE NA NAŠ Newsletter

Preporučeni