web usability

Prednosti web usability testinga

  • 6 min čitanja

Rating

4.7
(6)
Potencijalni gubitak koji se može dogoditi ukoliko ne napravite web usability testing je velikih razmjera.

Kada govorimo o tom potencijalnom gubitku govorimo u smislu:
  • povećanja troškova razvoja,
  • smanjenoj učinkovitosti zaposlenika ili
  • frustriranih i čak izgubljenih kupaca.
Ukoliko zatrebate više informacija o web usability testing-u, možete se podsjetiti u ovom članku. Provođenje web usability testinga može rezultirati velikom uštedom kod troškova ili povećanjem prihoda.

Pogledajmo sad koje su  to glavne prednosti web usability testinga.

Postoje tri glavne prednosti:
  • Smanjeni troškovi razvoja,
  • povećanje prihoda i
  • poboljšana učinkovitost za korisnike.
Usability testing vam daje vrlo rani i učestali uvid u to koliko se dobro vaši korisnici snalaze sa vašom stranicom/proizvodima. Ovakvi uvidi u probleme koji mogu naići nam omogućavaju da zaustavimo stvari da postaju problem prije nego što su već stavljene u kod.

U većini slučajeva, ovakve stvari koštaju 10 puta više kada bi se išle popravljati u kodu, a ne u specifikacijskoj fazi.  Ovo predstavlja 10 stvari više koje će se trebati popraviti tijekom testa, a ne u ranoj fazi developmenta i 10 stvari više koje će se trebati popraviti kada proizvod izađe u produkciju. Ova teorija je pokrivena u literaturama projektnog managmenta.  

Na kraju ćemo završiti sa vremenom koje ćemo potrošiti za naplatu, popravak i za izgubljene oportunitetne troškove. Jednostavna promjena problema kojeg možete otkriti kroz web usability testing može rezultirati velikom uštedom novca.

Dakle, najbolja stvar koju možete napraviti jest provesti web usability testing. Doista je jeftin, pogotovo kada ga uspoređujete sa ostalim metodama marketing istraživanja. Podatke koje ćete dobiti zauzvrat su puno opširniji, bogatiji i lakše se radi s njima. Sve to skupa čini web usability testing jako korisnim i vrijednim truda, ali prava prednost dolazi kada izdate proizvod/uslugu koju će vaši korisnici stvarno voljeti.

Korisnici će cijeniti ako kod izrade stranice uzmete u obzir njihove potrebe i mišljenja. Web usability testing je konkurentska prednost. Pobrinite se da ste vi oni koji ćete biti sa tom prednošću, a ukoliko zatrebate pomoć na tom putu ovdje smo za vas.

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!

Koliko je bio koristan ovaj post?

Kliknite na zvijezdu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 4.7 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Podijelite članak:

PRIJAVITE SE NA NAŠ Newsletter

Preporučeni