payment gateway

Payment Gateway : što je i čemu služi?

  • 6 min čitanja

Rating

Što je payment gateway?

Payment Gateway je softver koji omogućuje plaćanje na online trgovinama kao i maloprodaji te ima važnu ulogu u procesu transakcije. Štiti podatke na kreditnoj kartici šifriranjem povjerljivih informacija koje sadrži. Taj proces osigurava da se osobni podaci sigurno dijele između kupca i trgovca.

Ako imate online trgovinu i zainteresirani ste za plaćanja kreditnim karticama online ili putem mobilnog uređaja, trebat će vam payment gateway. To je most između prodaje vašeg proizvoda i vašeg kupca.

Kako funkcionira Payment Gateway?

Kod online plaćanja, payment gateway je veza između trgovaca i banaka te ostalih pružatelja usluga kreditnih kartica. Payment gateways olakšava komunikaciju unutar banaka.

Informacije o transakciji šalju se od banke kupca do banke prodavača (na primjer, je li transakcija odobrena ili odbijena). Sigurno prenosi informacije između online trgovine i kreditne kartice, a zatim šalje podatke o transakciji na web stranicu, što je glavna komponenta koja omogućuje funkcioniranje e-trgovine.

Sigurnost je sastavni dio svakog payment gateway-a, posebice jer se osjetljivi podaci poput brojeva kreditnih kartica moraju zaštititi od prevare. Pružatelji usluga kreditnih kartica stvorili su skup pravila i sigurnosnih standarda koje mora slijediti svatko tko ima pristup informacijama o karticama, uključujući pristupnike. Prijenos narudžbe obično se vrši preko HTTPS protokola, koji sigurno prenosi osobne podatke putem stranaka uključenih u transakciju.

Postupak plaćanja trebao bi glatko funkcionirati i kupovina bi trebala biti udobna za kupce. Ako je prekompliciran (previše koraka, puno osobnih podataka), vaš će kupac odustati od kupnje i potražiti uslugu negdje drugdje. Potražite payment gateway koji prihvaća sve poznate kreditne i debitne kartice. Danas je također presudno da je payment gateway optimiziran za mobilne korisnike.


payment gateway


Provjerite omogućuje li payment gateway međunarodne uplate, osim ako ne očekujete uplate samo s vašeg lokalnog tržišta. Internet je globalan i nadilazi sve granice pa vaši klijenti mogu biti iz cijelog svijeta. Ne ograničavajte se na payment gateway koji ne dopušta globalna plaćanja.

Payment gateway obično naplaćuje naknadu po transakciji. Naknade se razlikuju ovisno o payment gateway-u. Naša je preporuka informiranje o više payment gateway-a.

Payment gateway programi za otkrivanje prevara

Mnogi payment gateway-i, kao što su Postfinance, SIX ili BS Payone dopuštaju trgovcima dodatne mogućnosti pri rezervaciji usluge ili kupnji proizvoda. Osim mogućnosti provođenja transakcija u stvarnom vremenu, omogućuju pretvorbu valuta između dvije strane u različitim zemljama, kao i jezika te načine plaćanja.

Pored toga, payment gateway-i prikazuju narudžbe s raznim korisnim alatima. Ovi postupci provjere filtriraju moguće slučajeve prijevare.

Slijedi nekoliko primjera gateway programa za otkrivanje prevara:
  • Potvrda adrese dostave
  • AVS provjera
  • Tehnologija otiska prsta
  • Analiza brzine
  • Identifikacija transformacije identiteta
  • Geolokacija

Zaključak

Prilikom izrade web shopa važno je odabrati Payment Gateway koji je prikladan za Vaše proizvode, regiju u kojoj ih prodajete i Vaše korisnike. Ako imate dodatnih pitanja uz ovu temu, ovdje smo za vas!

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Podijelite članak:

PRIJAVITE SE NA NAŠ Newsletter

Preporučeni