kreirati magento shop

Magento Web Shop

 • 6 min čitanja

Rating

4.7
(7)
Magento je open source ecommerce platforma koja omogućava tvrtkama izradu vlastith web trgovina. To je uglavnom usmjereno na velika poduzeća, iako ga ponekad koriste i manja.

U ovom ću članku raspravljati o prednostima Magenta i o tome zašto biste trebali izgraditi Magento web shop.

Odabir najbolje odgovarajuće ecommerce platforme za kreiranje, upravljanje i održavanje online trgovine je od ključnih aktivnosti koja utječe na uspjeh vašeg poslovanja. Ovo je iznimno bitno za mala poduzeća, s obzirom na ograničene resurse i budžete.Ukoliko u skoroj budućnosti planirate kreirati web shop, Magento je sa sigurnošću jedna od boljih opcija.

Zašto ljudi koriste Magento

Magento je jedna od najpopularnijih ecommerce platformi u svijetu. Oko 18% svih online trgovina je izgrađeno sa Magento tehnologijom. To znači da je Magento drugi najpopularniji ecommerce graditelj, nakon WooCommerce-a. S obzirom da ga najčešće koriste manja poduzeća, nije ni čudo što je najčešće korište tehnologija za izradu web shopova.

Magento je i dalje broj jedan za izbor od strane velikih kompanija koje žele pouzdanu platformu za prodaju. Magento je ecommerce platforma koja porizvođačima pruža različite fleksibilne i dinamične module. Time poduzeća imaju mogućnost prilagoditi svoj web shop svim proizvodima i uslugama koje nude.

Ovdje su glavne prednosti koje Magento ima nad drugim ecommerce platformama:
 • Open source i visoko prilagodljivost
 • SEO optimiziran sustav
 • odlična brzina
 • sloboda pri odabiru hosting servisa
 • skalabilnost
 • mobilno je responzivan
 • pouzdan i siguran
 • jednostavna integracija na više platformi.

Magento izdanja

Platforma dolazi u dva izdanja: Magento Open Source i Magento Commerce.Magento Open Source, ranije “Magento Communitiy Edition” je open source eCommerce platforma.

Developeri mogu implementirati mape i proširiti funkcionalnost dodavanjem novih plug-in modula drugih developera. Pošto je prva javna beta verzija objavljena u 2007., Magento Open Source je razvijen i prilagođen kako bi pružao osnovnu ecommerce platformu.

Magento Commerce je platforma dizajnirana kao usluga.Magento 2 ima mnogo novih i poboljšanih značajki. Developer alati i sama arhitektura je prilično različita od svih ranijih verzija (izvor). Objavljen je u 2010. godini. Bio je planiran za izdavanje u 2011., a njegova beta verzija je bila izdana u srpnju 2015. Od tada, Magento 1 i Magento 2 koriste se istovremeno.

Zašto bi trebali kreirati Magento shop

Kao što sam rekla, Magento je jedan od najpopularnijih ecommerce rješenja u svijetu i to s dobrim razlogom.Prođimo preko najvažnijih stvari koje bi trebali razmotriti prilikom odabira ecommerce platforme i spoznaje kako se Magento u sve to uklapa.

1. Integracije

Jedan od najvažnijih faktora koje bi trebali razmotriti kod ecommerce platformi su njihove integracije i pluginovi. Većina dobrih platform će Vam ponuditi puno alata za vođenje poslovanja. Kako god, trebali bi prvo razmotriti potrebe Vašeg poslovanja i zatim izabrati platformu. Magento nudi široku selekciju pluginova, ekstenzija i integracija.

2. SEO optimiziran

Optimizacija tražilica ili SEO je proces optimiziranja sadržaja kako bi se rangirali više u rezultatima pretraživanja. Ecommerce trgovine mogu imate odličnu prednost kod implementiranja SEO metoda kako bi se pobrinuli da su njihove stranice proizvoda vidljive tražilicama. Ovo osigurava da će biti vidljive i korisnicima.

Jedni od najvažnijih faktora kada se traži SEO prijateljska platforma uključuju:
 • mogućnost dodavanja bloga na Vašu web stranicu.
 • opcije da koristite vlastito ime domene.
 • mjesto za korisnike da ostave feedback.
Magento nudi sve ovo.

3. Sigurnost

Nitko ne želi upisati informacije svoje kreditne kartice na sumnjivoj web stranici te je zbog toga sigurnost jedna od najvećih briga korisnika. Iako će većina softvera danas imati sigurnost kao standard, svakako provjerite da Vaša platforma podržava HTTPS/SSL za sigurno naplatu vašim klijentima.

Također, pobrinite se da je bilo koja platforma koju odaberete PCI (Payment Card Industry) uslužna. Postoji korisno objašnjenje o tome ovdje.

Uspješne tvrtke koje koriste Magento

magento

Nike

Magento se koristi za australsku verziju stranice.

Procter Gamble & Co

Popularni brandovi poput Ariel, Always, Braun i mnogi drugi koriste Magento.

Cisco Systems Inc

Koriste Magento kako bi omogućili više B2B e-trgovine online, tako da njihovi kupci mogu lakše kupiti svoje proizvode.

Fox Connect

Magento-based web stranica za e-trgovinu za 20th Century Fox kućnu zabavu tvrtka je pokrenuta 6. siječnja 2010. Od tada Fox Connect koristi Magento za rast e-trgovine.

Olimpus

Japanska zabrinutost Olympus je još jedan primjer poznatog i velikog brenda koji također pokreće Magento platformu.To su samo jedna od mnogih tvrtki koje su već godinama koristile Magento za svoju online trgovinu.

Zaključak

Kreiranje online trgovine može biti izazov, ali sa pravom platformom, postaje mnogo lakše. Magento je jedna od najkorištenijih ecommerce platformi, baziranih na činjenici da nudi kompletna rješenja za svaki mogući problem ili želju.

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!

Koliko je bio koristan ovaj post?

Kliknite na zvijezdu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 4.7 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Podijelite članak:

PRIJAVITE SE NA NAŠ Newsletter

Preporučeni