Login u WordPress admin sučelje Vaše web stranice

Kada želite izvršavati radnje i podešavanja na razini WordPress CMS sustava, potrebno je obaviti login u WordPress admin sučelje Vaše web stranice. Sam proces prijave sastoji se od 3 jednostavna koraka.

Prvi korak vezan uz login u WordPress admin sučelje je odlazak na URL Vaše WordPress web-stranice na kojem se nalazi obrazac za login. Do tog URL-a dolazi se dodavanjem sufiksa “/wp-admin” na URL naslovnice vaše web-stranice.

Primjer:
Ako je URL vaše web-stranice “web-stranica.hr”, do admin sučelja dolazi se utipkavanjem “ web-stranica.hr/wp-admin” kao URL adrese.

Primjer URL adrese za pristup administratorskom sučelju - Login u WordPress admin sučelje

Primjer URL adrese za pristup administratorskom sučelju

Navedena adresa sadrži autentifikacijsku formu pomoću koje se ulazi u admin sučelje Vaše WordPress web stranice.

Drugi korak je unos korisničkog imena i lozinke u predviđena polja autentifikacijske forme.

Treći i posljednji korak jest klik na opciju “Prijavi se“. Ako su uneseni ispravni podaci, sustav će korisnika propustiti u admin sučelje web stranice gdje će korisnik moći nastaviti s radom.

Autentifikacijska forma za WordPress administratorsko sučelje web-stranice - Login u WordPress admin sučelje

Autentifikacijska forma za WordPress administratorsko sučelje web-stranice

 

Dodatne opcije vezane uz login u WordPress admin sučelje

Prilikom autentifikacije, WordPress nudi opciju trajnog pamćenja unesenih podataka. Ideja toga je da korisnik ne mora iste podatke unositi svaki put kada želi obaviti login u WordPress admin sučelje. Opcija pamćenja lozinke može uštedjeti mnogo vremena, no treba je koristiti oprezno kako ne bi došlo do njene zloupotrebe. Imajući to u vidu, nije ju poželjno koristiti na računalu koje koristi više različitih korisnika jer tada može doći do sigurnosnih problema za web stranicu.

U slučaju zaboravljanja lozinke, potrebno je kliknuti na poveznicu “Izgubili ste lozinku?”. Tim klikom će korisnik biti preusmjeren na formu koja zahtjeva unos korisničkog imena ili adrese e-pošte kojom je korisnik registriran na web stranicu. Nakon toga, potrebno je kliknuti na opciju “Zatraži novu lozinku”. Ta opcija pokrenuti će proces resetiranja lozinke tako što će korisniku na adresu e-pošte stići poveznica. Putem te poveznice korisnik će moći napraviti novu lozinku i potom uspješno obaviti login u WordPress admin sučelje.

Putem ova 3 jednostavna koraka uspješno ćete obaviti login u admin sučelje Vaše WordPress web stranice.

Podijelite članak: