Kreiranje web stranice: 7 bitnih natuknica

web stranica

Kreiranje uspješnog poslovanja zahtijeva godine teškog rada. Kako bi uopće počeli, trebate solidne temelje za vašu tvrtku. U modernom poslovnom okruženju, web stranica je često prva kontakt točka korisnika s vašom tvrtkom ili brandom.

U ovom članku, bacit ćemo oko na to kako kreirati i razviti modernu poslovnu web stranicu. Također ću pričati o tome kako izbjeći česte pogreške uočene kod mnogih web stranica.

Većina tih pogrešaka su osnovne pogreške, ali one često doprinose najvećim gubicima. Ako niste ispravno postavili temelje web stranice, svaki sloj koji dodate će biti postavljen na nestabilnom tlu.

Postoji nekoliko stvari koje svaka webs tranica može popraviti. Čak i dobro dizajnirane web stranice imaju neke osnovne pogreške koje mogu pokvariti korisničko iskustvo i usporiti uspjeh poslovanja.

Od funkcionalnosti  do pojavljivanja, navigacije i standarda kodiranja, mnogo truda ide u kreiranje odličnih web stranica. Web developeri, dizajneri i trgovci trebaju kreirati web stranice koje privlače posjetitelje i angažiraju ih da poduzmu željene akcije.

Razmatrajući sve ove faktore, nije ni čudo postoji mnogo nekavlitetnih web stranica.

Napravila sam listu od 7 stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom dizajniranja vaše web stranice. Nadam se da će vam se ova lista pokazati korisnom.

Napravljena je za vlasnike poslovanja i poduzetnika koji:

  • razmišljaju o kreiranju nove web stranice za svoj posao
  • razmišljaju o tome koje promjene mogu napraviti na svojoj postojećoj stranici kako bi bila bolja.

kreiranje web stranice

Domena i Hosting

Ime domene je ime vaše web stranice. To je jedna od najvažnijih stvari tijekom izrade nove web stranice. Nakon svega, to je osnova vaše cijele web stranice. Ime vaše domene bi trebalo biti lako upamtljivo i lako za izgovoriti (tako da ga ljudi mogu lako upisati u tražilicu).

Također bi se trebalo odnositi i na vaš brand i identitet vaše tvrtke. Odlično ime domene može privući posjetitelje na vašu web stranicu i zainteresirati ih. Loše ime vašu web stranicu vodi u zaborav.

Odabir ispravnog hosting rješenja je također jako bitno. Ključno je da odaberete hosting rješenje koje nudi sve što trebate, kako bi postigli željene ciljeve. Morate razmotriti stvari poput npr. koliko puno mjesečnog prometa očekujete da ćete dobiti, koji backup i značajke sigurnosti su ponuđeni itd.

CMS

Nemoguće je napraviti dobru web stranicu bez odličnog CMSa koji će se baviti sa backend funkcionalnostima. Dobar CMS kao što je WordPress može napraviti vašu stranicu brzom i sigurnom i ponuditi različite opcije prilagodbe.

Osim toga WordPress je lako za instalirati te je visoko prilagodljiv.

Responzivan web dizajn

Responzivan web dizajn (RWD) je pristup web dizajnu koji čini da se web stranice prikazuju dobro na različitim uređajima , prozorima i veličinama ekrana.

RWD je često citiran kao najvažnija značajka web stranice.

Čini vašu web stranicu dostupnu svima, bez obzira na uređaj koji koriste. Podržavanjem različih uređaja, kreirate odlično korisničko iskustvo za sve vaše posjetitelje i također poboljšavate vaše rangiranje u tražilicama.

Iskoristivost

Iskoristivost se odnosi na to koliko jednostavno stranica može biti korištena. To uključuje jasnu navigaciju, izbornik, dobru arhitekturu informacija, linkanje (linking) itd.

Web stranice koje se mogu jednostavno koristiti privlače više posjetitelja i poboljšavaju poslovanje. Pobrinite se da vaša web stranica ima sve značajke koje korisnik treba kako bi izveo željenu namjeru.

Aktivan blog

Blog na stranici pomaže da korisnici budu informirani o trendovima povezanima sa industrijom i zadnjim proizvodima i uslugama koje tvrtka nudi. Posjedovanje aktivnog bloga vam može pomoći da se povežete sa svojom publikom i demonstrirate svoju stručnost. Također omogućava komunikaciju u dva-smjera, kako bi vas korisnici mogli upitati pitanja i ponuditi feedback.

Regularnim ažuriranjem bloga sa korisnim i angažirajućim sadržajem, vaš brand postaje bitan sudionik industrije.

SEO

SEO se odnosi na optimiziranje vaše web stranice i njezinog sadržaja, kako bi bila jednostavna za pronaći preko tražilica.

Optimiziranjem vaše stranice, dajete svojim korisnicima bolje iskustvo i šaljete jake signale tražilicama kao što je Google i one počinju rangirati vašu web stranicu više u rezultatima pretraživanja.

UX dizajn

UX dizajn može biti definiran kao proces kreiranja proizvoda koji pružaju značajno i osobno relevantno iskustvo.

Investiranje u efektivan UX dizajn može doprinijeti mnoge prednosti poslu. Može poboljšati konverzije i povećati prihod.

Dok UX igra vitalnu ulogu u razvoju svih digitalnih resursa, njegova važnost povećana je web developmentom.

Činjenica je da 79% korisnika će otići na drugu web stranicu ako ne mogu pronaći što tražu odmah, s toga  se pobrinite da kreirate iskustvo koje oni žele, ako želite da se angažiraju i ostanu na vašoj web stranicu.

Zaključak

Imajte ovih sedam stvari na umu sljedeći puta kada ćete kreirati novu web stranicu ili redizajnirati staru. Iako, postoji mnogo više faktora za razmatranje. Kontaktirajte nas još danas za besplatnu konzultaciju ako treba pomoć sa dizajniranjem i razvojem vaše web stranice.

Podijelite članak:

Pretplatite se na naš newsletter