newsletter

Korištenje newsletter-a u content marketingu: prilagođavanje izgleda vaših e-mailova

  • 6 min čitanja

Rating

4.8
(8)
Postoji mnogo poznatih e-mail newsletter rješenja koje ljudi koriste. Bez obzira na odabir newsletter rješenja, svaki odabir će vam pružiti priliku da prilagodite izgled i dojam vašeg newsletter-a.

Ako niste usvojili minimalni izgled vaše tvrtke, imajte na umu da bi trebali razmisliti o korištenju slika, različitih formata fonta i kontakt formi kako bi razvrstali sadržaj u vašem newsletter-u. Neki od vas će odabrati korištenje istog izgleda svaki put, a drugi će možda odlučiti malo pomiješati layout-ove.

Upotrijebit ću Mail Chimp kako bi lako shvatili kako sve ovo možete učiniti. Nakon što se prijavite, možete kliknuti na „Create Template“, kako bi započeli proces stvaranja. Ovdje možete vidjeti da vam pružaju različite osnovne opcije izgleda koje možete odabrati.

Također, imaju različite tematske podrške, te vam čak pružaju i drop down kako bi lakše pronašli onu tematsku podršku koja će odgovarati vrsti newslettera kojeg stvarate.Za ovaj primjer, odabrat ćemo temu pod nazivom „Wanderlust“ kao početnu točku.

Nakon odabira, možete kliknuti na bilo koji element i vidjet ćete da se na desnoj strani zaslona pojavljuje zaslon za uređivanje.Pobrinite se da vaš newsletter bude nastavak vašeg brandinga, korištenjem sličnih boja, fontova i logotipa.

Kao i kod svih marketinških djelića, želite imati dosljednost  u vašem brandiranju, tako da kada se vaš newsletter prikaže u ulaznim pretincima vaših pretplatnika, oni odmah prepoznaju da je to od vas.

Želite li postaviti linkove na svoje društvene mreže? Jednostavno je i klikanje i povlačenje istih, a zatim unošenje osobnih podataka.

Većina rješenja za newsletter ima sličnu funkcionalnost, ali prednost Mail Chimp-a jest da je odlično rješenje za one koji tek počinju s newsletter-om. Imajte na umu da čak i sa svim ovim funkcionalnostima s kojima se možete poigrati, predlošcima i temama, važno je utvrditi što je prikladno za vas i vašu tvrtku.

Također, imajte na umu da će vaši pretplatnici pregledavati vaš newsletter na mobitelima, tabletima i prijenosnim računalima, pa bi se trebali pobrinuti o kompatibilnosti vašeg dizajna i dobrom izgledu na bilo kojem zaslonu.Ako zatrebate bilo kakvu pomoć sa vašim newsletterom, javite nam se.

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!

Koliko je bio koristan ovaj post?

Kliknite na zvijezdu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 4.8 / 5. Vote count: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

Podijelite članak:

PRIJAVITE SE NA NAŠ Newsletter

Preporučeni