kako kreirati web shop

Kako kreirati web shop

  • 6 min čitanja

Rating

Kreiranje web shopa je poslovni korak kojeg poduzima sve više poduzeća. S obzirom da je ecommerce u porastu širom svijeta, to nikoga ne bi trebalo iznenaditi.

Često dobivamo pitanja o ecommerceu od naših čitatelja, pa sam odlučila napisati ovaj članak. U njemu ću raspravljati o nekoliko načina kako kreirati web shop.

Prije svega, bitno je reći da je ecommerce masivna industrija. Evo nekih statistika koje će vam pomoći ilustrirati koliko je ecommerce posao velik.

Prema Statisti, podaci pokazuju da će se maloprodaja preko ecommercea u svijetu povećati s 1,3 bilijuna dolara u 2014., na 4.5 trilijuna dolara u 2021. godini. To je trostruko povećanje prihoda ecommercea u manje od 10 godina. S obzirom da u 2017. prihod u svijetu iznosi 2,3 trilijuna dolara, na dobrom smo putu do 4,5 trilijuna.

Europske ecommerce prodaje iznose oko 602 bilijuna € ove godine (2017). Zbog ovog velikog rasta u ecommerce prodaji, izvrsna je ideja da pokrenete vlastiti web shop.

Što je web shop?


kreirati web shop


Web shop je trgovina koja isporučuje robu ili usluge putem Interneta.

Web shop, online shop ili ecommerce trgovina su pojmovi koji označuju istu stvar.

U online kupovini, korisnici pretražuju online trgovine i kupuju dobra direktno od prodavača preko interneta. Korisnici pronalaze proizvode direktnim posjećivanjem prodavačeve web stranice ili korištenjem tražilice za shoppping. Ove tražilice prikazuju dostupnost i cijenu istog proizvoda kod različitih trgovaca.

Kako postaviti online shop?

Postoje dva načina za postavljanje online shopa:
  • koristite Ecommerce bulider ili prodajte putem online trgovina kao Amazon
  • vlastiti hosting i kreirajnje web shopa.
Korištenje ecommerce graditelja ili prodaja kroz druge trgovine mogu biti dobre opcije u nekim slučajevima, ali je uobičajeno bolje kreirati vlastiti web shop.

Zašto? Hostanje Vaše vlastite ecommerce trgovine Vam daje više kontrole nad web shopom. Bolje je za poslovni branding, isplativije je i čini prelazak na drugi web hosting lakšim. Možete izbjeći mnoge naknade koje ecommerce platforme zahtijevaju, kao što su naknade za unos i transakcije.

Preporučamo korištenje kombinacije WordPressa i WooCommercea kako bi izgradili web shop. Javite nam se ako trebate više informacija.

Kako kreirati web shop

Prije nego što počnete sa gradnjom Vašeg web shopa postoje određeni koraci koje trebate poduzeti.
  • Istražite svoje ciljano tržište.
  • Analizirajte konkurenciju.
  • Odlučite što ćete prodavati.
  • Izaberite način plaćanja (na primjer, PayPal).
  • Pobrinite se da ste u skladu sa zakonom.
Svi ovi koraci su jednako bitni.

Dva najbolja ecommerce rješenja za kreiranje web shopa

WooCommerce 

U našem iskustvu, ovo su dva najbolja načina za gradnju web shopa:
  1. WooCommerce
  2. Magento
Već sam spomenula WooCommerce. To je najbolje ecommerce rješenje za mala i srednja poslovanja.WooCommerce je WordPress plugin koji Vam omogućava prodaju proizvoda ili usluga online.

Drugim riječima, omogućava Vam kreiranje web shopa na Vašoj WordPress web stranici. WooCommerce je odličan, pošto Vam omogućava da prodajete digitalne i fizičke proizvode, upravljate inventarom i isporukom, vršite sigurno plaćanje i automatsko sortiranje poreza. WooCommerce je super, pošto je riječ o WordPress pluginu koji se neprimjetno integrira s bilo kojom pravilno oblikovanom WordPress web stranicom.

Magento je jedna od najpopularnijih ecommerce platformi. Oko 18% svih online trgovina je izgrađeno sa Magento tehnologijom. Ovo znači da je Magento drugi najpopularniji Ecommerce Builder, nakon WooCommerce-a. Pošto je WooCommerce većinom korišten od strane manjih poduzeća, nije ni čudo da je na prvom mjestu – postoji puno više manjih nego velikih poduzeća.

Magento je i dalje odabir broj jedan za veće tvrtke koje žele pouzdanu platformu za online prodaju. Neke od najpoznatijih kompanija koje koriste Magento su Coca Cola, Burger King, Ford, Nike i tako dalje.

Zaključak

Kreiranje online shopa može biti izazov, ali sa pravom platformom, sve je puno lakše.Magento i WooCommerce su odlične opcije, ovisno o tome koje je veličine vaša tvrtka.

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Podijelite članak:

PRIJAVITE SE NA NAŠ Newsletter

Preporučeni