Kako izraditi posjetnicu

kako napraviti poslovnu karticu

Izrada posjetnica nekada je bio kompliciran posao. Ljudi su ostavljali taj posao za studio i dizajnere. Postojalo je puno stvari za razmotriti. Kako uključiti sve bitno, a da se pritom ne zatrpa posjetnica?

Posjetnica mora imati stil i jednostavnost u istom trenutku. Treba sadržavati sve informacije i biti vizualno privlačna. To je stvarno težak zadatak za ostvariti, posebno ako se nikada niste bavili s dizajnom.

U današnje vrijeme, postoje besplatne online usluge gdje možete dizajnirati svoje vlastite posjetnice. Ne trebate učiti kako napraviti posjetnicu, program će to napraviti za vas.

Takđer, postoje neki isprobani programi koji vam mogu pomoći u procesu, kao što je Microsoft Word i Adobe Spark. U ovom članku obradit ćemo što ova dva programa mogu napraviti za vas.

Napravite posjetnicu sa Microsoft Word-om

Word ima različite vrste predložaka za kreiranje skoro svega, od kalendara do brošura. Takva je stvar i sa posjetnicama. Da biste započeli izradu posjetnicu morate prvo izraditi novi dokument.

Kada kliknete na “File” i zatim “New”, Word će otvoriti ogromnu galeriju različitih predložaka gdje možete izabrati što želite učiniti.

Izabrat ćete “Business” sekciju i tamo ćete pronaći “Business cards”. Naravno, ako ste na Internetu, Word će pronaći svakakve vrste predložaka za posjetnice.

Tamo možete samo prilagoditi svoje podatke i vaša posjetnica je spremna za printanje. Naravno, možete prilagoditi dizajn svojim potrebama.

Ako želite to sami napraviti i dodati dizajn i boju koju vi želite onda je proces malo drugačiji. Dobar alat za to unutar Worda je Drawing Canvas. Samo kliknite na “Insert”, zatim na “Shapes” i na dnu izaberite “New Drawing Canvas”.

Unutar ovog platna možete urediti sve stvari koje želite staviti na svoju poslovnu karticu. Čak i ako ste izabrali template sa definiranim fontom i bojom dizajna, možete promijeniti sve to kako bi reflektirali svoj stil.

Možda želite eksperimentirati sa zadanim oblikom na svojoj posjetnici. Ako je tako, desnim klikom idite na oblik i izaberite “Format shape”. Ovo će otvoriti ploču za oblikovanje gdje možete dodati sjenu i ostale stvari.

Postoji stotinu korisničkih opcija koje možete koristiti sa Miscrosoft Word-om, mi smo naveli najčešći način za izradu posjetnice.

Adobe Spark

Ako vam Miscrosoft Word izgleda komplicirano, postoje i druge opcije. Jedna od njih je Adobe Spark. Ova online platforma je besplatna za korištenje i iznimno je jednostavna.

Kada ju otvorite, vidjet ćete sučelje jednostavnog dizajna. Tamo ćete kreirati naslov za svoj dizajn posjetnice.

Nakon toga, trebate kliknuti na “Layout” link na vrhu stranice i izabrati “Resize” tab.  Ovo će definirati oblik i veličinu vaše posjetnice. “Landscape” je najčešći oblik za posjetnicu.

Zatim, trebate kliknuti na link “Design” gdje ćete izabrati temu za svoju posjetnicu. Ako ju trebate prilagoditi, možete dodati svoje vlastite slike. Samo kliknite na “Background” link na vrhu stranice i zatim na “Replace” tab.

Kada kliknete na “Text” link, bit ćete u mogućnosti napisati tekst koji želite sa svim dostupnim opcijama dizajna i stila. I to je to.

Sada možete skinuti, podijeliti ili isprintati svoju poslovnu karticu.

Zaključak

Postoje dva dobra programa koja su dostupna ako želite izraditi posjetnicu. Microsoft Word i Adobe Spark. Word je dokazano rješenje kad je u pitanju izrada bilo kakvih poslovnih dokumenata te ima mnoge opcije dizajna. Adobe Spark je prilično jednostavan za koristiti sa jako jednostavnim sučeljem te će napraviti posao do kraja.

Također postoji mnogo besplatnih usluga za online izradu poslovnih kartica, kao što je Canva, besplatni online grafički dizajn alat koji će vas voditi kroz proces.

Ako trebate više detalja o tome kako napraviti posjetnicu slobodno nas kontaktirajte u bilo koje vrijeme.

Podijelite članak: