Kako izraditi kupon i promovirati svoj posao

kako kreirati kupon

Kuponi su odlična stvar kada je u pitanju promoviranje posla. Možete isprintati ekskluzivne kupone koji će vašim korisnicima osigurati dobru cijenu na proizvod.

Izrada kupona je također lijep način za promoviranje novog proizvoda. Kada printate kupone sa popustom na novi proizvod, sigurno će porasti interes i kupnja tog proizvoda.

Također, možete ih koristiti u svojem vlastitom domu. Možete ih printati za svoju djecu ili druge članove obitelji. Ako svatko napravi svoj dio kućanskih poslova bit će dovoljno kupona za besplatnu pizzu sa pićem!

Ovo zvuči zabavno. Ali koliko je zabavna sama izrada kupona? Zvuči kao da treba uključiti grafičkog dizajnera, studij i puno posla sa dizajnom.

Ali, nije tako. Možete kreirati kupon u svojem domu, na svojem PC-u ili laptopu unutar nekoliko minuta. I to možete napraviti koristeći dobar i jednostavan alat. Mi ćemo istražiti one najpopularnije.

Kreirajte kupon u Microsoft Word-u

Kao što već znamo, Word ima mnoge template-e za različite stvari, od kalendara, poslovnih kartica do flajera. Kada skinete template za kupon, trebate popuniti sve informacije za koje mislite das u bitne.

Ako želite to napraviti sami i koristiti mnogo mašte, možete to napraviti na “dobar stari način”. Samo kliknite na “Insert” gumb i izaberite “Draw Text Box”.

Nacrtajte tekstualni okvir na stranici u svojem Word dokumentu. Kliknite na njega i omogućit ćete alate za crtanje gdje možete odabrati veličinu svojeg kupona s desne strane.

U tabu “Shape Outline” izaberite “Dashes” što će predstavljati crtice gdje bi kupon trebao biti izrezan sa škarama ili gdje bi se trebao popraviti.

Nakon toga, kliknite na tekstualni okvir i ispunite sve važne informacije. Sjetite se da stavite sve informacije specifične za kupone. Ovo uključuje datum isteka kupona, tko može otkupiti kupon i ograničenja.

Možete umetnuti bilo kakvu vrstu umjetnosti ili slike samim klikom na “Insert” i zatim odabirom “Picture” koju možete odabrati sa svojeg računala.

Adobe Spark & Canva

Adobe Spark je besplatan online alat sa mnogim opcijama u dizajnu poslovnih promocionalnih papira. Tamo možete kreirati svoje kupone.

Prvo ćete odabrati veličinu i oblik. To je kompletno na vama. Ovisi što želite ostvariti sa svojim kuponom. Možda želite da vaš kupon stane u novčanik. Možda bi trebao biti dovoljno velik da ga svi primjete. Uzmite u obzir da postavke možete mijenjati u bilo koje vrijeme.

Zatim ćete odabrati temu od mnogobrojnih dostupnih template-a. Naravno, to vas ne bi trebalo ograničavati. Možete učitati svoje vlastite slike i fotografije i personalizirati kupon.

Zatim napišite najohrabrujući i inspirirajući tekst kako bi zaista dobili svoje korisnike. I to je skoro sve.

Također možete koristiti veoma popularan grafički dizajnerski alat – Canva. Besplatan je i jednostavan za korištenje, slično kao i Adobe Spark. Sve što trebate napraviti jest prijaviti se na Canvu i možete započeti sa kreiranjem kupona.

Zaključak

Postoje tri najpopularnija načina kreiranja kupona kojima ćete privući svoje korisnike. Prvi je Microsoft Word koji ima svoje vlastite template za izradu kupona.

Također, postoji i stariji način kojim sve odrađujete sami, ali sa mnogim dobrim i elegantnim alatima u Word-u odradit ćete posao prilično lako.

Također, možete provjeriti besplatne online alate kao što je Adobe Spark i Canva. I jedan i drugi alat je iznimno popularan kod amaterskih grafičkih dizajnera, ove platforme imaju veoma korisničko prijateljsko sučelje. Opremljeni sa veoma jednostavnim opcijama, ovi programi će završiti posao unutar nekoliko minuta.

Ako vam je nejasan bilo koji dio procesa kreiranja kupona, slobodno nas kontaktirajte u bilo koje vrijeme.

Podijelite članak: