izrada web stranica za restorane

Izrada web stranice za restorane

  • 6 min čitanja

Rating

4.9
(9)
Razmišljate o izradi web stranice za svoj restoran, a ne znate što bi sve stavili na stranicu? Ako je odgovor da, na pravom ste mjestu, jer ćete kroz ovaj članak naučiti što bi se sve na jednoj stranici za restoran trebalo nalaziti.

Najvažnija stvar je da prije nego što uopće počnete raditi stranicu shvatite koji su vaši ciljevi  koje želite postići, potrebe i da znate gdje ćete staviti određeni sadržaj.

Prvo što se trebate upitati jest zašto trebate stranicu za vaš restoran – odgovori na to pitanje su vaši ciljevi. Glavni cilj je privući nove korisnike na stranicu i zadržati stare korisnike.Stranica bi trebala prikazati menu na najbolji i najjednostavniji način za korištenje, te sadržavati sve informacije koje će potaknuti ljude da se osjećaju udobno dok su u restoranu.

Kako bi olakšali pronalazak restorana, informacija o lokaciji bi trebala biti istaknuta na stranici – najbolje rješenje je prikazati lokaciju na mapi ili staviti link za mobilne aplikacije pomoću kojih se može doći do restorana. I na kraju, stranica bi trebala imati formu za rezerviranje, kako bi korisnici mogli rezervirati stol online, bez da zovu restoran ili ga posjećuju.

Koje su potrebe za stranicu? Prikazati meni s odličnim slikama i opisom. Postaviti dinamičku funkcionalnost lociranja tj. mape radi lakšeg pronalaska restorana. Broj telefona i ostale kontakt informacije moraju biti vidljivo prikazane. I na kraju, napraviti kontakt stranicu na kojoj će se nalaziti jednostavna kontakt forma za korištenje.

Prošli smo neke od glavnih ciljeva i potreba za vašu stranicu, ali postoji mogućnost da ćete vi htjeti još nešto nadodati, što biste svakako trebali učiniti, ukoliko smatrate da je bitno za bolju funkcionalnost stranice.

Na naslovnoj stranici bilo bi dobro postaviti neke osnovne informacije o restoranu te sliku restorana. Možete ubaciti neku rečenicu kojom bi se restoran predstavio javnosti ili rečenicu dobrodošlice.

Na naslovnu stranicu bi također bilo dobro smjestiti (bilo gdje gdje mislite da će biti vidljivo) kontakt informacije tj. linkove društvenih mreža (ako ih ima), broj telefona/mobitela, e-mail, lokaciju, kartu lokacije te radno vrijeme restorana. Ako želite možete ubaciti i reviews, gdje ćete za svaki review tj. osvrt upisati kratak tekst i ime osobe koja je dala komentar na restoran/hranu/osoblje.

Vaša stranica bi također trebala imati dio „O nama“ gdje ćete spomenuti glavne informacije o vlasniku restorana, povijesti restorana, što sve restoran nudi te zašto je baš on pravo mjesto gdje se može pojesti nešto fino. Ovdje možete staviti sliku vlasnika restorana te slike restorana izvana i iznutra kako bi oni koji još nisu bili kod vas mogli vidjeti kakav je ambijent.

Stranica bi svakako trebala imati dio gdje ćete prikazati koju sve hranu restoran nudi, nešto kao jelovnik. Ovdje je dobro da, ako restoran nudi više vrsta obroka (npr. predjela/glavna jela/večere/deserti/pića..) da ih stavite zasebno i u svaki odjeljak stavite sliku obroka te kao opis stavite nešto o tom obroku – ime obroka, što sadrži i cijenu.

Ako želite postavite i fotogaleriju, gdje možete staviti raznorazne slike restorana ili hrane. Fotogalerija i nije toliko obvezna, pošto ćete kod jelovnika već staviti slike hrane, a izgled restorana će se moći vidjeti na naslovnoj, ali opet nije na odmet. Ukoliko vi mislite da vaša stranica treba imati fotogaleriju, postavite ju.

Ako vaš restoran nudi domjenke, catering ili slično spomenite i to. Napišite što sve ulazi u ponudu.

Ukoliko ćete to postaviti na stranicu, ubacite formu preko koje će se zainteresirani moći odmah javiti bez da zovu restoran ili ga osobno posjećuju. Za rezervaciju također postavite kontakt formu te napišite koja je procedura kod rezerviranja.

I naravno vaša stranica treba imati odjeljak za novosti, gdje ćete pisati o svim novostima vezanim za vaš restoran te sve što se njega tiče.Sada kada znate što sve vaša stranica treba imati od sadržaja, možete se baciti na posao.

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!

Koliko je bio koristan ovaj post?

Kliknite na zvijezdu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 4.9 / 5. Vote count: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

Podijelite članak:

PRIJAVITE SE NA NAŠ Newsletter

Preporučeni