web stranice za apartmane

Izrada web stranice za apartmane

  • 6 min čitanja

Rating

4.8
(6)
Opće je poznato da je turizam jedna od najvažnijih grana gospodarstva u Hrvatskoj. Prirodne ljepote naše obale i mora mnogi su odlučili iskoristiti za financijske svrhe iznajmljivanjem apartmana na atraktivnim lokacijama.

U razdoblju digitalne transformacije ponuda apartmana i ostalih usluga turističkog sektora nije moguća bez funkcionalne i optimirane web stranice.U ovom članku pročitat ćete što je sve potrebno za izradu web stranice za apartmane.

Ime domene

Kod imena domene ne treba biti samo domišljat već i praktičan. Razmislite što korisnici pretražuju kada su u potrazi za smještajem? Vrlo vjerojatno koriste riječi poput apartman ili smještaj u kombinaciji s destinacijom koju žele posjetiti. Stoga Vam predlažemo da kod imena domene te ključne riječi ne preskočite.

Dobar primjer bi bio apartmanizadar.hr.Ukoliko se smještaj koji nudite nalazi u blizini nekih prirodnih ljepota, možete i njih koristiti kod imenovanja Vaše web stranice, primjer za to može biti apartmaniplitvice.hr ili smještajvelebit.hr.

Ukoliko niste sigurni koja je najbolja opcija za vas, možete nam se obratiti za pomoć. Mi ćemo istražiti koje pojmove korisnici koriste kod pretraživanja područja u kojem nudite smještaj. Tako ćete najbolje znati koje ime odabrati.


web stranice za apartmane

Web hosting

Ukoliko stranicu ne kreirate samostalno od početka do kraja bit će vam potreban web hosting.Web hosting je usluga koja omogućuje tvrtkama i pojedincima objavu web stranice na internetu. Davatelj usluga web hostinga je tvrtka koja posjeduje tehnologije i usluge potrebne za web stranicu.

Web stranice su smještene ili pohranjene na posebnim računalima pod nazivom poslužitelji. Kada korisnici žele pregledavati vašu web stranicu, njihovo će se računalo povezati s vašim poslužiteljem, a vaše će se web stranice prikazati putem web tražilica.Ukoliko već nemate odabran web hosting providera, možemo vam pomoći kod odabira najboljeg providera za vaše poslovanje.

Website platforma

S obzirom na to da je web stranica postala standardni dio svakog poduzeća koji nudi proizvode i usluge, broj website platformi za izradu web stranica u velikom je porastu. Postavlja se pitanje kako izabrati najbolju za izradu web stranice za apartmane?U dugogodišnjem iskustvu izrade web stranica naš prijedlog je uvijek wordpress web stranica. One su funkcionalne, jednostavne za korištenje i optimizirane za desktop i online verzije.

Vrlo je važno da se vašoj web stranici može pristupiti s mobilnog uređaja. Razmislite samo koliko turista smještaj traži u zadnji čas, izvan ureda ili doma, u razgovoru s prijateljima kada računalo nije u blizini.

Osim toga, izrada web stranice za apartmane ovisi o tome koliko apartmana imate u ponudi. Ukoliko se radi o velikom broju apartmana (10+) se instaliranjem plug inova omogućuje njihova ponuda i booking.Kod ekstremno velikog broja apartmana (100+) postoji mogućnost izrade vlastitog booking sistema.

Iskustva u tom području imamo kod izrade booking sistema za ponudu jedrilica za charter agenciju Sebastus.

Tema dizajna

Slično kao kod odabira imena domene, i kod odabira teme dizajna treba biti domišljat i praktičan. Osim što dizajn web stranice za apartmane treba biti privlačan, treba biti funkcionalan.

Korisnicima trebate omogućiti da lako nađu ono što traže na vašoj stranici.

Također s dizajnom trebate biti dosljedni. To znači da se dizaj loga, web stranice , slika i grafika podudara i čini cjelinu. Kvalitetan dizajn od vašeg poduzeća čini brend i podiže svjesnost o brendu kod korisnika. Lako učljiv logo, postaje i lako prepoznatljiv logo.

Sadržaj web stranice za apartmane

web stranice za apartmane

Svaka web stranica se razlikuje, ovisno o uslugama i proizvodima koje nudi. Samim time se razlikuje i njen sadržaj i njeni neizostavni dijelovi.

Ove stranice ili landing pages treba imati svaka web stranica za apartmane:

Početna stranica

Naravno početna stranica je najposjećenija stranica koju imate. Bitno je da je jasno strukturirana, da se korisnik na njoj može lako snaći i da ga navodi na akciju. Što to znači?

To znači :
  • da je u naslovu jasno vidljivo što nudite : Pronađite najljepše apartmane u Zadru
  • da je jasno što od korisnika želite : Rezervirajte svoj smještaj danas ili Kontaktirajte nas za dodatne informacije

O apartmanima

Naravno svaki apartman koji nudite trebao bi imati zasebnu stranicu sa opisom apartmana, lokacijom, posebnim pogodnostima, video i/ili foto galerijom, znamenitostima i prirodnim ljepotama koje se nalaze u blizini. Što više informacija o smještaju nudite, to je veća vjerojatnost da će ga korisnik i rezervirati.

Vrlo popularan dodatak je i mogućnost recenzije pojedinog smještaja.

Blog

Blog može biti zanimljiv dodatak svakoj web stranici. On služi da korisnike dodatno upoznate sa uslugama koje nudite, ali i da se s njima na neki način povežete (kroz komentare ili dijeljenjem blog članka na društvenim mrežama).

FAQ – Često postavljena pitanja

Često postavljena pitanja koristan su dio svake web stranice. Ona vam mogu uvelike olakšati posao kod komunikacije s korisnicima jer ih jednostavno možete uputiti na odgovor koje traže.

Kod web stranice za apartmane često postavljena pitanja uključuju informacije o načinu plaćanja, načinu rezerviranja, što učiniti u slučaju otkazivanja rezervacije itd. Kod kreiranja ove stranice najbolje se staviti u cipele korisnika i razmisliti što bi netko, tko do sada nije online rezervirao smještaj, mogao pitati.

O vama

Stranica o vama omogućuje korisnicima da se bolje upoznaju s vašim poduzećem. Ona može uključivati kratku povijest poduzeća, opis tima zaposlenih koji se brinu za vaše korisnike, slike ili video materijale.

Kontakt formular

Iako na zadnjem mjestu na popisu, kontakt formular je drugi po važnosti za vašu web stranicu ( odmah nakon početne stranice). Bitno je da je funkcionalan, traži od korisnika sve bitne podatke i pruža mu mogućnost davanja privole za podjelu podataka.

Zaključak

Kod izrade web stranice za apartmane bitno je stranicu prilagoditi vašoj ponudi i vašim korisnicima.

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!

Koliko je bio koristan ovaj post?

Kliknite na zvijezdu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 4.8 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Podijelite članak:

PRIJAVITE SE NA NAŠ Newsletter

Preporučeni