hr en

Izrada web stranica

Izrada web stranice u današnje vrijeme kada se koriste uređaji s različitim veličinama ekrana (mobitel, tablet, desktop) je pravi izazov.

Prije nego što započnemo raditi na stranici, ključno je da znate koje ciljeve želite njome postići.Hoće li vaša stranica biti prezentacijska tj. želite li da korisnik na njoj dobije informacije vezane za vaše radno vrijeme, gdje se nalazite i koje usluge nudite ili pak želite web stranicu na kojoj će korisnici moći postavljati upite vezane za vaše usluge.

Bitno je jasno definirati koji su ciljevi stranice, jer na temelju toga se definiraju svi drugi aspekti. Razmišljajte o tome kao kad krećete na put – ako ne znate gdje želite ići, teško ćete stići na mjesto koje će vas zadovoljiti.

Kada ste riješili ciljeve, bitno je da upoznate korisnike za koje ste te ciljeve pripremili. Npr. cilj neke web stranice može biti da želi postići puno upita za usluge koje nudi. Taj cilj se postiže npr. ispunjavanjem forme za upite na web stranici. Drugi cilj može biti da želite povećati broj korisnika koji će se pretplatiti na vaš newsletter sustav ili možda skinuti e-knjigu koju nudite uz obveznu registraciju korisnika. 

 
Ovisno o psihodemografskim podacima korisnika izrađuje se sadržaj i dizajn koji je maksimalno prilagođen za ostvarivanje gore navedenih ciljeva. Dizajn se uvijek prilagođava sadržaju, a njihov zajednički cilj je da ostvari veliki broj konverzija (uspješno ispunjenih formi, pretplata na newsletter i slično) vaših klijenata.

Ovisno o veličini vašeg poduzeća, ispunjena forma vam može doći na mail, ali se može i proslijediti u poseban softver – CRM kroz kojega možete voditi sve faze vaše prodaje i spremati sve bitne informacije o vašim potencijalnim i postojećim klijentima. CRM sustav uvelike doprinosi vašoj efikasnosti kod prodajnog procesa i pretvaranja korisnika u klijente. Kasnije, CRM sustav možete koristiti i za ciljane marketing kampanje. Npr. želite poslati mail svim klijentima koji su kupili određenu uslugu kod vas – ako koristite CRM takav zadatak traje samo par minuta, a ako ne koristite CRM tada ovisno o veličini vašeg poduzeća možete potrošiti veliku količinu vremena.

Web stranice koje kreiramo za naše klijente su posebno prilagođene za njihove potrebe i ciljeve te stoga donose visoki povrat na uloženo.

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!