Funkcionalnost koja nedostaje online trgovinama – 3. dio

  • 6 min čitanja

Rating

Chatanje za vrijeme kupovine Chatanje za vrijeme kupovine je funkcionalnost koja omogućava korisnicima da ukoliko su na detaljnoj stranici proizvoda da razgovaraju o tome proizvodu. Ovo je vrlo dobra funkcionalnost za osobe koje nisu fizički na istom mjestu ali donose zajedničku odluku o kupovini proizvoda. Na taj način daje im se mogućnost da popričaju o proizvodu sa svojim najbližima ili čak sa drugim kupcima koji gledaju taj isti proizvod.  SMS  Otvaranje komunikacijskoj kanala koji se temelji na SMS porukama ima vrlo velikoga smisla, naime u Hrvatskoj ima više mobitela od stanovnika tako da velika većina, ako ne i svi vaši trenutačni i budući kupci imaju mobitel tj. mogućnost slanja i primanja SMS poruka. SMS kanal se može iskoristiti kao oblik komunikacije sa kupcima putem kojeg ćete ih obavijestiti o trenutačnim akcijama, popustima i proizvodima koji se jako brzo prodaju a za koje bi oni možda mogli biti zainteresirani. Začuđujuće ali ovu funkcionalnost ne koristi gotovo niti jedna web trgovina u Hrvatskoj a i rijetke su trgovine koje ovu funkcionalnost koriste u svijetu iako je ovo kanala koji je još uvijek vrlo živ i za sad mu ne prijeti nikakva mogućnost odumiranja.  Što ostali kupci gledaju  Potencijalni kupci koji traže ideju o tome što bi mogli kupiti ili žele znati koji su to proizvodi koji se trenutačno najviše gledaju žele imati uvid u to što ostali kupci rade.  Virtualno isprobavanje proizvoda  Ovo funkcionalnost zasad ne postoji na hrvatskom tržištu. Takva funkcionalnost se najčešće stavlja na detaljnu stranicu proizvoda i trenutačno je veliki novitet koji se je tek počeo primjenjivati u SAD-u. Za neke vrste proizvoda prestat će obveza posjećivanja fizičke trgovine jer će se proizvodi moći isprobavati online.
 

Tvrtka Zugara izradila je jednu od aplikacija koja omogućava online isprobavanje odjeće. Kao što možete vidjeti u priloženom video zapisu isprobavanje odjeće je vrlo efektno i gotovo kao da isprobavate odjeću na fizičkoj lokaciji. Ono što Vam se ne može ponuditi iz fizičke trgovine je automatsko dijeljenje vaše fotografije sa isprobanom odjećom sa vašim prijateljima da ih pitate za mišljenje – jedna od dobro pogođenih funkcionalnost ove aplikacije.


  

Funkcionalnost ove aplikacije nije limitirana samo na web trgovine sa odjećom, iako je takva vrsta proizvoda najpodobnija za ovakvu vrsta aplikacije. Jedno od mogućih primjena ove aplikacije je postavljanje namještaje u Vašu dnevnu sobu tj. isprobavanje kako bi prostor izgledao sa namještajem u sobi. Ovakav način isprobavanja namještaja Vam štedi enormno velike troškove obilaska dućana, i eventualnih kupnji i vraćanja namještaja kada utvrdite da to ipak nije to.   Ostajete se samo za nadati da će domaći trgovci prepoznati sve prednosti koja ovakva aplikacija pruža njihovim kupcima te da će što prije implementirati ovakvu funkcionalnost na svoje stranice.  Mogućnosti sa Oxidianom U mogućnosti smo Vam ponuditi svu nabrojanu funkcionalnost kroz izradu vašeg web shopu na jednoj od najboljih platformi na svijetu za izradu web trgovina – Magentu.

STVORIMO NEŠTO NEVJEROJATNO ZAJEDNO!

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Podijelite članak:

PRIJAVITE SE NA NAŠ Newsletter

Preporučeni